Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus startar anslutningstrafik till Viking Line

Swebus börjar köra till Viking Lines Åbofartyg. Foto: Swebus.

Vid månadsskiftet startar expressbussföretaget Swebus anslutningstrafik till Viking Lines trafik mellan Stockholm och Åbo. Bussarna går dagligen från Eskilstuna, Västerås och Uppsala och tillbaka, med anslutningsmöjligheter till Swebus övriga linjenät.

Turerna körs till Vikingterminalen i Stadsgården via Cityterminalen.

– Tillsammans vill vi göra det lättare för fler att ta bussen till passagerarfartyget, och när bussarna ändå passerar Cityterminalen i Stockholm kan man ju välja att kliva av där. Det tror vi är ett attraktivt alternativ för många av våra resenärer, säger Swebus ´ presschef Ingvar Ryggesjö.

Bussarna går dagligen och ger anslutningsmöjlighet till Swebus ´ övriga linjenät med 150 orter.

– Efterfrågan på resor till det nya passagerarfartyget Viking Grace har överträffat våra förväntningar. Och vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra resenärer från Eskilstuna, Västerås och Uppsala denna bekväma dörr till dörr-service till och från fartyget, säger Peter Hellgren vd för Viking Line Skandinavien.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)