Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nettbuss Sverige organiserar om

Stefan Magnusson kvarstår som högste chef för Nettbuss´ svenska verksamhet. Foto: Nettbuss.

Nettbuss organiserar om sin svenska verksamhet. Under sommaren och hösten har Nettbuss, som är statligt norskägt, med hjälp av ett konsultföretag gått igenom hela Nettbusskoncernens verksamhet i Sverige, dvs Nettbuss AB, Nettbuss Express, Nettbuss Transfer samt Nettbuss Stadsbussarna.

Syftet har, enligt Nettbuss, varit att få ökad lönsamhet, ökad konkurrenskraft, rätt kvalitet från stödfunktionerna, effektivare arbetssätt och nöjda medarbetare.

Genomgången har lett till att Nettbuss´ koncernledning har beslutat att organisera om verksamheten. Det innebär att man samlar befintliga stödfunktioner i en stabsfunktion som kommer att sortera under Nettbuss Sverige AB, med undantag för driftavdelningen. Avsikten är att öka förutsättningarna för en tydlig och effektiv organisation.

Ledarna till stabsfunktionerna är utsedda förutom till den avdelning som ska hantera koncernens IT-frågor och IT-utveckling. Här avser Nettbuss att rekrytera en IT-chef.

Till Organisations-/kommunikationsdirektör har Hans Båmstedt utsetts. Han kommer närmast från en tjänst som HR-chef på Göteborgs Spårvägar som han innehaft i två år.

Dessförinnan har hans arbetat med HR-frågor under hela sin yrkestid i Swebus/Nobina koncernen, senast som HR-direktör. Marina Holm lämnar i månadsskiftet juni/juli Nettbusskoncerne

Omorganisationen innebär också att Nettbuss AB får en ny affärsområdeschef för Göteborgsområdet, Ann-Charlotte Magnusson. Hon kommer från driftavdelningen där hon efterträds av Lars Ryberg som har utsetts till tillförordnad driftchef.

Hur Nettbuss ´ nya svenska organisation kommer att se ut framgår av diagrammet nedan som du kan se i större format om du klickar på bilden.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Käckt att göra sin egen fru till affärsområdeschef. Förvånad någon?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)