Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt realtidssystem till Gävle

Nettbuss Stadsbussarna i Gävle har fått ett nytt realtidssystem, RealTime Light. Systemet gör det möjligt för resenärerna att följa stadsbussarnas femtiotal bussar och deras hållplatstider i realtid, direkt i sina telefoner och på nätet.

Genom ett enkelt klick i sin mobiltelefonnapp eller på webbsidan på den hållplats man önskar resa från, får resenären den aktuella avgångstiden för de bussar som trafikerar hållplatsen. Avgångstiderna genereras av faktisk påverkan som bland annat bussens hastighet, dess position och eventuella aktuella försening.

En GPS-enhet med onlinekoppling, i detta fall en så kallad. Miips, är det enda som behöver installeras i fordonet. Resten sköts av RealTime Lightservrarna.

RealTime Light är framtaget för mellanstora och mindre städer, långfärdsbussar och landsbygdstrafik. Systemet kan även utrustas med traditionella informationsskärmar och skyltar med aktuell trafikinformation.

Bakom systemet står de båda företagen Poltech Information System AB och TriNorth Solution AB.

 

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)