Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stagecoach satsar på lyxiga sovbussar i expresstrafik

Det stora brittiska persontrafikföretaget Stagecoach gör nu en annorlunda satsning inom expressbusstrafiken. På torsdagen presenterade man sitt nya koncept Megabus Gold – lyxiga sovbussar som ska sättas i trafik mellan London och Skottland.

Trafiken ska knyta samman elva skotska städer med specialinredda Van Hool-bussar under varumärket Megabus Gold. Megabus är Stagecoach´  mycket framgångsrika expressbusskoncept i Storbritannien och Nordamerika.

Bussarna är inredda med 53 läderklädda fåtöljer som kan konverteras tilll 42 bäddar. Bussarna har bord vid sittplatserna, eluttag, gratis trådlöst internet och toalett. Ett särskilt litet sovkit liksom gratis förfriskningar ingår i biljettpriset. Sovkitet innehåller en sovmask, tandkräm och tandborste.

Dessutom kan passagerare mot avgift få lakan och filt.

Priserna för en resa mellan Skottland och London börjar på 15 pund (ca 150 kronor) och enligt Stagecoach är restiderna jämförbara med nattågen mellan Skottland och London.

Trafiken med Megabus Gold, som har en egen hemsida, kommer att vara fullt utbyggd i sommar och då knyta samman London med Aberdeen, Aviemore, Cumbernauld Dundee, Dunfermline Edinburgh, Falkirk, Ferrytoll park and ride i Fife, Glasgow Inverness och Perth.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)