Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gammal SAS-chef ny Sverigechef för Scandic

Susanne Dahlberg.

Susanne Dahlberg.

Hotellkedjan Scandic har fått ny Sverigechef. Det är Susanne Dahlberg som efter fyra månader som distriktsdirektör för Scandics Stockholmshotell tar över posten som tf Sverigechef för Scandic. Därmed har ytterligare en tidigare chef inom flygbolaget SAS intagit en topposition inom Scandichotellen. Scandics vd Anders Ehrling var tidigare Sverigechef inom SAS men fick lämna flygbolaget 2012 i samband med att SAS omorganiserades.

Ehrling arbetade 23 år inom SAS, medan Susanne Dahlberg har varit verksam i flygbolaget under 28 år. Hon har bland annat ansvarat för drift och personal på landets alla flygplatser och varit Revenue Management globalt. Susanne Dahlberg beskriver sig själv som ”en perfekt kombination av knivskarp med mycket empati”.

Hon efterträder Joakim Nilsson som för en vecka sedan lämnade posten som Sverigechef för Scandic med omedelbar verkan.

Enligt Travel News gick Nilsson med omedelbar verkan eftersom han och koncernchefen Anders Ehrling hade ”delade meningar i några för Sverigeverksamheten affärskritiska frågor”.

– I stora frågor är det viktigt att koncernchefen och Sverigechefen är i synk, och det har vi inte varit, sa Nilsson till Travel News.

Scandic har omkring 160 hotell i åtta länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)