Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu kan resenärer själva kolla sina kort

ResSaldoFör resenärer som använder SL:s, Storstockholms Lokaltrafiks, hårt kritiserade ”smarta” kortsystem SL Access finns det nu möjlighet att smidigt kolla innehållet i sitt kort. Systemet har annars fått kritik för att det är svårt för resenärerna att få besked om hur mycket pengar man har kvar i sin reskassa eller hur lång giltighetstid som finns kvar. Men även resenärer på andra håll i landet kan nu läsa informationen på sina resekort.

Ett enkelt svep med kortet mot mobilen och resenären får veta hur mycket pengar eller restid som finns kvar på kortet. Hjälpmedlet är en ny app, ResSaldo.

Appen uppges även fungera bland annat på Västtrafik och Skånetrafiken, liksom Blekingetrafiken, Östgötatrafiken, Hallandstrafiken och Länstrafiken i Jönköping..

För att det hela ska fungera behöver resenären ha en mobiltelefon som har stöd för NFC (Near Field Communication). Det finns i många Androidtelefoner, däremot inte i iPhone. Alla NFC-telefoner har dock inte stöd för den teknik som finns i korten. Det gäller bland annat Galazy S4, Nexus 7 och Nexus 10. Android 3.2 eller senare krävs.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)