Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny ordförande för bussresearrangörer

Richard Eberhardt.

Richard Eberhardt.

Den europeiska bussresearrangörsföreningen EACT (European Alliance for Coach Tourism) byter ordförande. Vid ett möte på lördagen i samband med Busworld i Kortrijk valdes tysken Richard Eberhardt till ny ordförande i organisationen, där även den svenska föreningen Sveriges Bussresearrangörer är medlem.

Eberhardt är idag ordförande i branschorganisationerna RDA och IBV (en tysk bussresearrangörsförening), men lämnar båda posterna till våren för att helt ägna sig åt arbete inom EACT och det egna företaget Eberhardt Reisen. Han efterträder italienaren Willy Della Valle som drar sig tillbaka av åldersskäl.

EACT beslöt vid sitt möte i Kortrijk också att man ska koncentrera sitt arbete på fem områden:

Skattefrågor för turistbussar inom EU, en hotande ny arbetstidslagstiftning som kan slå hårt mot turistbussnäringen, miljözoner, hinder för turistbussar att komma in i vissa städer samt en samordning av arbetet i Bryssel.

 

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)