Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretag belönar tips om hatbrott

Sohlbergs Buss och Lahalls Bil i Västergötland satsar på att bekämpa hatbrott mot homosexuella. Foto: Ulo Maasing.

Sohlbergs Buss och Lahalls Bil i Västergötland satsar på att bekämpa hatbrott mot homosexuella. Foto: Ulo Maasing.

De båda västgötaföretagen Sohlbergs Buss och Lahalls Bil har utfäst en belöning på 60 000 kronor till den eller de personer som kan lämna avgörande uppgifter om hatbrotten mot ett homosexuellt par i Kinna. Martin Dahlquist, ägare till Lahalls Bil och Hans-Erik Sohlberg, vd och ägare till Sohlbergs Buss går nu till gemensam aktion för att hjälpa till att få fast de skyldiga till hatbrotten.

Det homosexuella paret har under de senaste veckorna utsatts för såväl skadegörelse som misshandel. De har fått skällsord inristade i lacken på sin bil och bakrutan krossad av en stor sten En av männen blev också misshandlad av flera män för två veckor sedan när han var ute på kvällen för att rasta parets hund.

Den misshandlade mannen är anställd vid Lahalls Bil där Martin Dahlquist är vd och Hans-Erik Sohlberg är styrelseledamot.

– Vi tycker att det är förfärligt att det ska vara så här. Att vi laddar det här med 60 000 kronor gör att folk kanske kan vara  lite mer uppmärksamma och framför allt handlar det om att de måste kunna vistas ute utan att vara rädda, säger Hans-Erik Sohlberg till Sverigs Radio P4 Sjuhärad.

Han säger också att belöningen ska ses som ett stöd till dem som utsätts för det slags hatbrott som de båda männen i Kinna har utsatts för.

– Det skulle förvåna mig mycket om det bara är de som förföljs.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)