Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hemkomstkalas för jordenruntbuss

Nu är de hemma från världens längsta bussresa. Först kom resenärerna, men nu är även bussen åter efter sin färd jorden runt. Foto: Daimler Buses.

Nu är de hemma från världens längsta bussresa. Först kom resenärerna, men nu är även bussen åter efter sin färd jorden runt. Foto: Daimler Buses.

Välkomna hem! I veckan firades både arrangören Hans-Peter Christoph och hans grupp resenärer från den jorden runt-resa med buss som vi tidigare vid flera tillfällen skrivit om. Det var busstillverkaren Setra som ordnade en festlig tillställning i sin hemstad Neu-Ulm, för att fira att även gruppens buss nu har kommit hem.

Resenärerna från världens såvitt bekant längsta bussresa avslutde resan redan vid årsskiftet i världens sydligaste stad, Ushuaia på Eldslandet i Argentina.

Starten gick förra våren i Freiburg i södra Tyskland som är basen för Hans-Peter Christoph och hans bussföretag Avanti Reisen. Därifrån gick resan till Kina och vidare till Alaska med fartyg. Sedan körde man söderut genom Nord-, Central- och Sydamerika till Eldslandet.

Att Setra ställde till med en särskild välkomstfest nr nu bussen också har återvänt hem med fartyg är inte så konstigt. Hela resan gjordes nämligen med en Setra ComfortClass 500, närmare bestämt en S 515 HD. Och det blev rena PR-resan för Setra.

– Under hela den 34 000 kilomegter långa resan uppstod inte ett enda problem med bussen, säger Hans-Peter Christoph.

Setra tackar och tar emot reklamen, kan man förmoda.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)