Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordmånga köpte Resplusbiljett

Mesta Resplusresan hittills i år innebar åtta byten på en enda biljett. Illustration: Samtrafiken.

Mesta Resplusresan hittills i år innebar åtta byten på en enda biljett. Illustration: Samtrafiken.

Aldrig förr har så många åkt kollektivt på en Respusbiljett som under maj i år. Sammanlagt gjordes under månaden 1 632 225 Resplusresor. Resplus är en kombinationsbiljett som gör det möjligt för resenären att på en enda biljett resa med två eller fler trafikföretag. Den Resplusresa som innebar flest byten under det senaste halvåret genomfördes med hela åtta byten.

I genomsnitt byter man dock inte så ofta, 1,29 byten, och den genomsnittliga bytestiden uppgår till 22 minuter. Popuiläraste sträckan för Resplusresor är Stockholm – Växjö. Allt detta enligt statistik från Samtrafiken.

– Maj har varit en rekordmånad, och trenden har varit positiv under hela den senaste sexmånadersperioden, säger Laila Berkhahn, tjänsteansvarig för biljettsamverkan på Samtrafiken, som driver Resplus.

– I takt med att det blir fler trafikföretag inom svensk kollektivtrafik så behöver resenärerna kunna köpa den här typen av kombinationsbiljetter. Vi gör det enkelt för resenären att resa på en biljett från plats A till B, även när det är en bytesresa mellan exempelvis tåg, buss och färja som drivs av olika trafikföretag.

Resplus går att boka till 3 261 hållplatser i Sverige samt 25 utomlands.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)