Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Polisen jagar chefredaktör för annonsblad för bussbranschen

Senaste numret av Buss På Sverige, vars chefredaktör jagas av Interpol.

Senaste numret av Buss På Sverige, vars chefredaktör jagas av Interpol.

Interpol jagar nu chefredaktören för tidningen ”Buss På Sverige” eftersom han inte har infunnit sig för att avtjäna sitt straff för grovt bokföringsbrott, skriver tidningen Resumé. Uppgifterna har bekräftats av Rikskriminalen.

Ansvarige utgivaren, tillika säljchefen Marie Tillman säger till Resumé att chefredaktören inte överhuvud taget är delaktig i tidningsarbetet. Detta trots att chefredaktören, för övrigt bror till en känd skådespelare, skrev ledaren i tidningens senaste nummer.

Till Resumé säger Tillman också att beskedet om efterlysning är en överraskning för såväl henne som för redaktionschefen Fredrik Sandberg. Den senare uppger att han har arbetat för tidningen ”ett antal år”, men aldrig rent fysiskt träffat chefredaktören.

Resumé har också kontaktat flera av de bussbolag som Buss På Sverige säger sig samarbeta med och som man hävdar distribuerar tidningen i sina bussar. Samtliga nekar till att så är fallet och uppger att i den mån de får tidningar kastas de direkt, något som Tillman säger sig inte känna till.

På sin hemsida skriver Buss På Sverige: ”Buss på Sverige ges ut i samarbete med bussbolag och resebyråer över hela Sverige. Reser man inom Sverige med buss så läser man Buss på Sverige! Tidningen ligger i stolsryggen, tydligt exponerad för alla resenärer som väljer att åka buss inom rikets gränser.”

Tidningen gavs tidigare ut av ett svenskt företag, men uppger nu att man ges ut av ett företag i Storbritannien, Sum Marketing.

Distributionen sköts av att företag i Märsta, CETEL Cargo Management AB.

Det har under åren blåst friskt kring chefredaktören och han har flera gånger varit misstänkt för olika former av ekonomisk brottslighet. 2010 anmäldes han således av Arbetsförmedlingen för bidragsfusk. Rubrikerna kring honom har varit många i tidningar som bevakar media och har handlat om bidragsfusk, skattefusk, konkurser, löner som inte betalats ut korrekt, stämningar från frilansare och tidigare anställda…

Tidigare har chefredaktören gett ut bland annat tidningen Buss på Stockholm som begärdes i konkurs 2010.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)