Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordnöjda resenärer hos Veolia

Flygbussarna ingår i Veolia Transport Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Flygbussarna ingår i Veolia Transport Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Aldrig förr har Veolia Transports resenärer varit så nöjda som under våren. I alla fall sedan mätningarna började 2009. Det visar företagets stora kundundersökning från i våras. Kundnöjdheten ligger nu på rekordhöga 89 procent, meddelar Veolia Transport.

Tre områden utmärkte sig särskilt i undersökningen när det gäller en positiv ökning jämfört med tidigare undersökningar: Serviceinriktad personal, personal som är bra på att svara på frågor och att det upplevdes som lätt att få information.

89 % svarade att de var nöjda med linjen de färdades på i sin helhet, en ökning med två procent jämfört med föregående år. Jämfört med 2009 då den första mätningen genomfördes är ökningen på samma fråga 9 %.

– Vi är väldigt glada över att så tydligt se att vi hela tiden blir bättre och bättre på att leva upp till resenärernas krav. Det visar att våra utbildningar i kundbemötande det senaste åren och det utökade samarbetet med huvudmännen har gett resultat, säger, Marianne Lindberg, kvalitets- och miljöchef på Veolia Transport.

Analyser av undersökningen har utförts av CMA Research.

Datainsamlingen genomfördes 28 mars – 13 april 2014 av Veolia Transports medarbetare. Totalt har 9769 enkäter samlats in. 36 depåer och linjer deltog i undersökningen.

Nöjd-kund-undersökningar genomförs av Veolia två gånger om året. Nästa undersökning kommer att genomföras i höst.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)