Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussresejätte får ny vd

Rese-Konsulterna får i oktober ny vad, Peter Lingmerth.

Rese-Konsulterna får i oktober ny vd, Peter Lingmerth.

Skandinaviens överlägset största grossistföretag i resor, Rese-Konsulterna, får i månadsskiftet ny vd. Då tar Peter Lingmerth över ledningen av företaget. Han har tidigare arbetat inom Rese-Konsulterna och har en bred erfarenhet av resebranschen och besöksnäringen, bland annat från Lingmerths Resebyrå och Hansen Conference & Event AB.

Idag är Lingmerth ägare till företaget Your Space som bland annat arbetar med möten, lanseringar, events och aktiviteter för företag och organisationer.

Peter Lingmerth bekräftar för bussmagasinet.se att han kommer att ta över som vd för Rese-Konsulterna i oktober, men avböjer i övrigt att kommentera utnämningen innan han tillträtt sitt nya arbete.

Rese-Konsulternas huvudägare Bertil Göransson är irriterad över att nyheten om vd-skiftet har läckt ut och uppger att han, när detta skrivs, inte hinner kommentera ”ryktet” men att han återkommer med kommentar senare.

När han nås av meddelandet att vi kommer publicera nyheten och sedan gärna komplettera denna med Göranssons kommentar skriver Bertil Göransson att ”vi kan ju inte styra över dig och vilken information du sprider och när, oavsett om den är riktig eller felaktig. Men däremot kan det ju påverka hur vi framöver hanterar eller prioriterar vår information till dig.”

Rese-Konsulterna har många av landets bussföretag som kunder. Företaget har under en lång rad år visat en god lönsamhet, samtidigt som omsättningen har ökat kraftigt, från 263 miljoner kronor år 2009 till 344 miljoner i fjol.

Rörelseresultatet var förra året 16,9 miljoner och resultatet efter finansiella poster 17,2 miljoner.

Rese-Konsulterna har de senaste åren haft en hög omsättning på vd-posten.

Peter Lingmerth efterträder Susanna Grävare Nyvall som i somras beslutade sig för att lämna vd-posten i Rese-Konsulterna efter bara ett drygt år. Hon tillträdde i april 2013.

2010 utsågs Niclas Helgesson till vd för företaget, men lämnade tjänsten något år senare för att istället bli vd för golf- och kongressanläggningen Öijared. När Helgesson lämnade Rese-Konsulterna gick tidigare vd:n och huvudägaren Bertil Göransson åter in som vd.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)