Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Två nya hotellkoncept från Best Western

BestWesternHotellkedjan Best Western lanserar nu en konkurrent till Scandics hotellkoncept HTL, Vib (uttalas Vajb). Samtidigt lanserar Best Western ett annat koncept, Premier Collection, som ska bestå av fristående hotell men kunna bokas genom Best Westerns bokningskanaler. Men det dröjer innan Best Wester Vib kommer till Sverige – det sker knappast förrän efter 2015.

Best Western beskriver själv Vib som ”ett urbant hotellkoncept med stort fokus på modern design, ny modern teknik där självincheckning är en självklar del – allt för att bemöta den moderna, ständigt uppkopplade hotellgästens krav”.

Vib-hotellen ska vara utpräglade cityhotell med myckete teknik och 24-timmars självservering av mat och dryck. Snabb WiFi, on-demand-tjänster, laddningsstationer och interaktiva lobbyområden utlovas.

Varken Best Western med sitt Vib eller Scandic med HTL är dock pionjärer på området högteknologiska hotell med stort inslag av självbetjäning. En föregångare är bussmagasinets favorithotell Yotel i New York som öppnade 2011 med små men ytterst komfortabla rum och där det mesta är high-tec, inräknat bagageförvaringen som sköts av en industrirobot.

Det andra konceptet som Best Western lanserar är BW Premier Collection som uppges bestå av ”noggrant utvalda förstklassiga hotell av högsta kvalitet”.

– Våra gästers önskemål förändras med tiden och vi måste förändras med dem. Lanseringen av Vib och BW Premier Collection representerar den förändring som vårt varumärke genomgår för att bemöta det ökade behovet och den förändring som sker bland resenärer generellt idag, säger Johan Kukacka, vd Best Western Sverige.

Här är en kort video från Best Western om det nya hotellkonceptet:

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)