Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretagare Årets Företagare i Älmhult

Ägarna till Gerts Busstrafik, Gert och Eva-Lott Andersson, har utsetts till Årets Företagare i Älmhults kommun. Foto: Gerts Busstrafik.

Ägarna till Gerts Busstrafik, Gert och Eva-Lott Andersson, har utsetts till Årets Företagare i Älmhults kommun. Foto: Gerts Busstrafik.

Ägarna till Gerts Busstrafik, Gert och Eva-Lott Andersson, har utsetts till Årets Företagare i Älmhult.  Företaget etablerades av de båda år 1992. Då hade Gerts Busstrafik två bussar. Idag är det tretton bussar, tjugo fast anställda medarbetare och tretton timanställda.

Av företagets bussar sysselsätts sex i linjetrafik för Länstrafiken Kronoberg. Två går i skoltrafik för Älmhults kommun och de övriga fem bussarna används för beställningstrafik. En stor del av företagets verksamhet utgörs av paketresor inom Sverige och i Europa.

Ytterligare två bussar är beställda, en för leverans i februari, medan den andra ska levereras i augusti.

Juryns motivering för att utse Gerts Busstrafik till Årets Företagare i Älmhult lyder:

”Årets företagare har som familjeföretag i flera generationer utvecklats från ett lokalt taxiföretag, till att idag omfatta linjetrafik, skolskjuts, beställningstrafik, konferensbuss och semesterresor ut i Europa. Att stå på flera ben i småländsk småföretagaranda har visat sig vara ett framgångskoncept.”

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)