Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sammanslagning i showbiz ger artister både bussresa och ljus

En av SweCoach´s Nightlinerbussar. Foto: SweCoach.

En av SweCoach´s Nightlinerbussar. Foto: SweCoach.

De två företagen SweCoach och Starlight har gått samman och bildat ett nytt företag, StarCoach, med inriktning på showbusiness. Sammanslagningen innebär att StarCoach har totalt nio så kallade Nightliners, dubbeldäckare som innehåller allt från sovplatser till satellit–TV, till sitt förfogande.

Med start i sommar kommer bussflottan enligt företaget successivt att bytas ut till Europas modernaste flotta i marknadssegmentet.

– Fullt utrustad går en ny buss på uppemot fem miljoner. Den här fusionen och satsningen ger oss möjlighet att erbjuda bästa möjliga transportlösningar då det handlar om såväl kvalitet som kvantitet. Ambitionen är utan tvekan att bli nummer 1 i Norra Europa vad det gäller Nightliners, säger Tommy Lindh, som har en bakgrund i Starlight.

Starlight – som ingår i Bright Group – med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Krylbo och med över 300 anställda totalt i Skandinavien – är specialiserade på att leverera ljud, ljus, bild och transportlösningar för både material och personer till evenemangsindustrin. Starlight är för tillfället inne i en intensiv period då de arbetar med Melodifestivalen 2015.

SweCoach – som har sitt huvudsäte i Falun – har varit specialserad på busstransporter med mera för artister på turné.

– En stor fördel är naturligtvis att vi får tillgång till ett större nätverk med varandras kunder, säger Kent Svens, tidigare SweCoach.

Delägare i SweCoach är bland andra Molkom Buss och Sohlberg Buss.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)