Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer pimpat i Eskilstuna

Eskilstuna fortsätter att låta högskolestudenter pimpa busshållplatser. Bild: Eskilstuna kommun.

Eskilstuna fortsätter att låta högskolestudenter pimpa busshållplatser. Bild: Eskilstuna kommun.

Eskilstuna fortsätter sin tradition med pimpade busskurer. På tisdagen invigs årets upplaga, en i stadsdelen Brunnsta och en i Torshälla. För pimpningen svarar studenter som pluggar informationsdesign på Mälardalens Högskola.

De båda förslagen har valts ut bland elva förslag och är tänkta att vara såväl humoristiska som att dra till sig människors blickar. Den ena pimpningen visar varför bussen är den optimala bilen och den andra försöker få gamla hundar att sitta.

– De pimpade busskurerna brukar alltid bli väldigt uppskattade av de som rör sig i området. Humor är en bra metod för att väcka nya tankar om resvanor, säger Olov Åslund, projektsamordnare på trafikavdelningen i Eskilstuna kommun.

Projektet sker i samverkan mellan Eskilstuna kommuns mobilitetsgrupp, Länstrafiken och Mälardalens högskola. Syftet är att väcka uppmärksamhet för bussen hos bilister samt att ge studenterna en närmare kontakt med yrkeslivet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)