Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria resor bra affär för länstrafiken

Foto: I Morali/Wikimedia Commons.

Foto: I Morali/Wikimedia Commons.

När 3500 asylsökande som bor på förläggningar i Kalmar län fick rätt till gratis busskort klirrade det till ordentligt i kassan hos Kalmar Länstrafik, KLT. För KLT innebär nämligen de fria resorna för asylsökande en ren vinst på fem miljoner kronor i år, skriver Östra Småland.

– De gratis busskorten är en jättebra affär för oss och för landstinget, säger KLT-chefen Karl-Johan Bodell till Östra Småland/Nyheterna.

Resorna finansieras av Migrationsverket.

Landstinget och KLT har fått många synpunkter på uppgörelsen mellan Migrationsverket, landstinget och KLT om fria busskort till de boende på asylboendena. Bland annat har PRO gått ut och krävt fria resor för pensionärer.

Men från KLT menar man att det inte alls är säkert att den ekonomiska effekten för KLT blir densamma med fria resor för pensionärerna. KLT har idag bara en kostnadstäckning från biljetterna på 44 procent, medan det politiska målet är 50 procents kostnadstäckning. Nu pågår en utredning om eventuella fria resor för pensionärer och vad det skulle komma att kosta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)