Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utbildningscentret för Yrkestrafik köper skolor

Utbildningscentret för Yrkestrafik köper flera skolbolag.

Utbildningscentret för Yrkestrafik köper flera skolbolag.

Utbildningscentret för Yrkestrafik expanderar genom att köpa de tre skolbolagen Energigymnasiet i Täby (Energy Technology Sweden AB), Energigymnasiet i Upplands Väsby (Energy Maintenance Sweden AB) och Friluftsgymnasiet i Norrtälje (Energy Outdoor Sweden AB) samt Energy Fastighet och Konsulting Sweden AB. Säljare är Tomas Ronquist. Ägarskiftet sker den 1 september.

Även i fortsättningen ska skolorna drivas som egna enheter i befintliga lokaler. Under en övergångsperiod fortsätter den nuvarande ägaren Tomas Ronquist som rektor.

Utbildningscentret för Yrkestrafik AB har idag omkring 20 anställda i Stockholm och Mälardalen. Företaget bedriver utbildning för yrkesförare, både vuxen- och gymnasieutbildning.

Täby Yrkesgymnasium ingår i företaget och bedriver fordonsprogrammet med inriktningarna Transport och Fordon. Man har lokaler i Täby, Västerås, Eskilstuna och Örebro, men företaget utbildar över hela landet.

– Det är glädjande att skolorna nu hamnar i en organisation som vill fortsätta utveckla skolorna positivt. Och det är verkligen roligt att det är så många sökande inför kommande terminsstart, säger Tomas Ronquist.

– Vi ska tillföra resurser och kunskap till verksamheten och får nytta av vår erfarenhet att framgångsrikt ha utvecklat Täby Yrkesgymnasium med förbättrade studieresultat och ökat söktryck som resultat, säger Henrik von Porat, styrelseordförande i Utbildningscentret.

– Vårt ägande är långsiktighet. Viktigt är också verklighetsanknytning och därmed anställningsbarhet.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)