Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbussarna och Diabetesförbundet i samarbete mot diabetes

Flygbussarna och Diabetesförbundet testar förare och resenärer.

Flygbussarna och Diabetesförbundet testar förare och resenärer.

I samband med Världsdiabetesdagen satsar Flygbussarna och Diabetesförbundet på en gemensam informationssatsning om typ 2-diabetes. I Cityterminalen i Stockholm kommer det på fredagen att vara möjligt för såväl Flygbussarnas egen personal som resenärer att testa om de är i riskzonen för typ 2-diabetes, en sjukdom som blir allt vanligare i såväl Sverige som i den övriga världen.

På fredagen finns Diabetesförbundets personal på plats i Cityterminalen för att informera om sjukdomen, dela ut risktest och mäta blodsocker.

– Stillasittande, övervikt, stress och rökning är några av riskfaktorerna för typ 2-diabetes, säger Cecilia Gomez, förbundsdirektör på Svenska Diabetesförbundet.

Omkring 350 000 svenskar har typ 2-diabetes. Dessutom finns ett mörkertal, många har sjukdomen utan att veta om det. Typ 2-diabetes går att förebygga genom medvetna val.

– Samarbetet är ett pilotprojekt för att uppmärksamma typ 2-diabetes. Målet är att få både resenärer och Flygbussarnas egen personal att tänka till kring riskfaktorer och livsstil, säger Cecilia Björkman, marknadschef för Flygbussarna.

Världsdiabetesdagen är en FN-dag som hålls årligen för att sätta fokus på alla de miljoner människor som lever med eller riskerar att bli sjuka i diabetes. Själva dagen infaller på lördag den 14 november.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)