Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbussarna lanserar ny betalningslösning

Flygbussarna lanserar nu en ny betallösning via digital plånbok. Foto: Ulo Maasing.

Flygbussarna lanserar nu en ny betallösning via digital plånbok. Foto: Ulo Maasing.

Flygbussarna lanserar nu en ny betalningslösning där bussbiljetten kan betalas med en digital plånbok, MasterPass. Även om MasterPass är en produkt från MasterCard kan alla bank-, betal- och kreditkort användas av den som en gång registrerat sig för MasterPass. Betalsättet uppges vara säkert eftersom MasterPass är kopplat till mobilt bank-ID.

Flygbussarna är den senaste svenska handlaren som ansluter sig till MasterPass. Svenskar kan nu enkelt och säkert köpa sin bussbiljett med den digitala plånboken MasterPass genom att klicka på checkoutknappen ”Buy with MasterPass” på Flygbussarnas hemsida. Inom kort kommer det även vara möjligt att betala med MasterPass i Flygbussarnas app.

MasterPass lanserades i Sverige i december och gör det möjligt att betala hos hundratusentals handlare världen över från vilken uppkopplad enhet som helst. Alla kort- och leveransadressuppgifter sparas enligt MasterPass tryggt i den digitala plånboken och användaren behöver inte lägga in dessa vid varje enskilt köp.

Man kan kostnadsfritt registrera sig för en MasterPass-plånbok genom att klicka på ”Buy with MasterPass”-knappen på Flygbussarnas hemsida under själva köpet eller via www.masterpass.com.

– Vi ser ett stort intresse för MasterPass bland både konsumenter och handlare i Sverige och med Flygbussarna tar vi nu ett viktigt liv in i den svenska resebranschen. Med MasterPass behöver resenärer inte spendera tid och energi på att betala för sin resa utan kan istället fokusera på själva resmålet, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på MasterCard i Norden och Baltikum.

– Vi letar alltid efter nya sätt att ge våra kunder den bästa upplevelsen i alla steg av deras resa med oss, vilket börjar när de planerar sin resa och bokar sin biljett. MasterPass är ett snabbt och enkelt sätt att genomföra sitt köp på och vi ser fram emot att även erbjuda denna möjlighet i vår app senare i år”, säger John Daoud, distributionsansvarig på Flygbussarna.

MasterPass finns tillgängligt på 29 marknader världen över och accepteras hos över 250 000 e-handlare.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)