Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Robot välkomnar när största resmässan öppnar

Toshibas människoliknande robt ChihiraKanae tjänstgör på 50-årsjubilerande ITB-mässan i Berlin. Foto: ITB.

Toshibas människoliknande robt ChihiraKanae tjänstgör på 50-årsjubilerande ITB-mässan i Berlin. Foto: ITB.

Medan många andra resmässor kämpar med krympande utställar- och besökarsiffror fortsätter den stora resmässan ITB i Berlin att hålla ställningarna. Den utveckling som har gjort att exempelvis svenska TUR har gått under har inte drabbat ITB som i år firar sitt 50-årsjubileum. När mässan öppnar på onsdagen kommer omkring 10 000 utställare att finnas på plats i de helt fullbokade 26 mässhallarna i den tyska huvudstaden. På plats finns naturligtvis även bussmagasinet.se.

Utställarna på ITB kommer från 187 länder. Mer än två tredjedelar av utställarna i de 1069 montrarna kommer från andra länder än Tyskland. Arrangörerna räknar med omkring 100 000  fackbesökare förutom besökare från allmänheten som har tillträde till mässan under veckoslutet.

Besökarna på mässan kommer också att kunna få hjälp av Toshibas människoliknande robot ChihiraKanae. Klädd som en elegant mässvärdinna kommer hon att för första gången framträda i Europa och arbeta i en av ITB:s informationsdiskar.

ITB har i år öppet 9 – 13 mars.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)