Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kontinentala expressbussjättar börjar samarbeta

Tyska expressbussgiganten FlixBus inelder samarbete med Stagecoachmagnaten Brian Souters PolskiBus.com. Foto: FlixBus.

Tyska expressbussgiganten FlixBus inelder samarbete med Stagecoachmagnaten Brian Souters PolskiBus.com. Foto: FlixBus.

Den snabbt växande tyska expressbussjätten FlixBus börjar nu samarbeta med den brittiska bussmagnaten Sir Brian Souter. Souter är grundare, huvudägare och styrelseordförande till transportjätten Stagecoach. Han driver dessutom genom sitt investmentbolag Souter Investments expressbusstrafik i flera länder. Det nya samarbetet gäller ett av dessa, PolskiBus.com som snabbt har vunnit stora marknadsandelar i sin trafik i Polen och till grannländerna.

Från den 19 maj ingår FlixBus och PolskiBus.com ett biljettsamarbete som gör att tolv polska städer går att nå från FlixBus europeiska linjenät via företagets nav i BNerlin. Därifrån kan resenärerna färdas vidare med PolskiBus.coms röda bussar.

Genom samarbetet kopplas Warszawa, Wroclaw, Poznan, Krakow, Gdansk, Rzeszow med flera polska städer till FlixBus internationella linjenät som sedan några veckor innefattar linjer i Sverige och Danmark.

– Vi avser att på sikt utöka det nu inleedda samarbetet med PolskiBus.com, säger André Schwämmerlin, vd för FlixBus.

Även Polski Bus´ vd Piotr Bezulski är inne på samma linje.

– Det här är bara första steget, säger han.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)