Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora trafikomläggningar i Stockholm påverkar turist- och beställningstrafik

Katarinavägen i Stockholm trafikeras sommartid av hundratals turist- och sightseeingbussar varje dag. I juli stängs gatan av för fler år framåt. Foto: Ulo Maasing.

Katarinavägen i Stockholm trafikeras sommartid av hundratals turist- och sightseeingbussar varje dag. I juli stängs gatan av för fler år framåt. Foto: Ulo Maasing.

I sommar sker en lång rad stora trafikomläggningar i Stockholm. De berör inte bara den lokala kollektivtrafiken, utan kommer att påverka turist- och beställningstrafiken med buss. Hårdast drabbas kanske sightseeingbussarna. På tisdagen presenterades omläggningarna av bland andra Trafikkontoret i Stockholm.

Mest kännbara blir de trafikomläggningar som görs med anledning av Slussens ombyggnad. Katarinavägen, som idag är ett av de verkligt stora stråken för turist- och sightseeingbussar, kommer från i juli att stängas av för allt annat än cykeltrafik.

Inte heller kommer det att gå att köra från Stadsgården och vidare mot Gamla Stan. Där kör idag många bussar till och från Birka Cruises, Viking Line och kryssningsfartyg.

En samlad information om arbeten som påverkar trafiken i Stockholmsregionen finns på www.trafiken.nu/arbeten2016.

Alternativa körvägar på Södermalm i Stockholm i sommar och höst:

Slussen

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)