Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ö-viksungdomar får fria bussresor

Alla ungdomar mellan 7 och 19 år kommer från i höst att få gratis bussresor inom kommunen.

Alla ungdomar mellan 7 och 19 år kommer från i höst att få gratis bussresor inom kommunen.

Alla ungdomar i Örnsköldsvik kommer att få fria bussresor i hela kommunen, bortsett från resor med kommersiell busstrafik. Dessutom ingår inte resor med Norrtåg i det ungdomskort som kommunfullmäktige ska klubba den 20 juni. Kommunstyrelsen har redan sagt jag till ungdomskortet.

Kortet gäller från 1 januari det år barnet fyller 7 år, till 31 december det år då han eller hon fyller 19 år.

Ungdomskortet gäller för obegränsat antal resor, alla dagar, året om på all linjelagd busstrafik utom kommersiell trafik inom hela Örnsköldsviks kommun.  Kortet ska börja gälla från höstterminens start i år.

– Syftet med ungdomskortet är att skapa bättre rörlighet för ungdomar i kommunen och uppmuntra barn och unga samt övriga familjemedlemmar att välja kollektiva transportmedel. Målet är att resandet med kollektivtrafik ska fortsätta att öka, vilket är en viktig del i Örnsköldsviks kommuns arbete för hållbar utveckling i kommunen, säger Leif Lindholm samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Örnsköldsvik.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)