Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Toppbetyg till Swebusförare

Swebus har under de senaste åren förnyat sin vagnpark. Foto: Ulo Maasing.

Swebus har under de senaste åren förnyat sin vagnpark. Foto: Ulo Maasing.

De som reser med expressbussföretaget Swebus är allt nöjdare med sin resa, visar en undersökning bland resenärer som gjorts ombord på Swebus´ bussar. Det är åttonde gången som undersökningen genomförs och förarna får toppbetyg av resenärerna.

Den senaste undersökningen från april/maj i år visar att kundnöjdheten nådde en ny rekordnivå. Snittbetyget från resenärerna var 4,38 av 5 möjliga.

– Det var det högsta betyget vi fått sedan vi började genomföra undersökningen, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

I  undersökningen får Swebus förare höga betyg. På alla punkter får förarna högre betyg än genomsnittsbetyget på reseupplevelsen. Resenärerna är nöjda med hur förarna kör, de upplever att förarna kan svara på alla frågor och att de blir vänligt bemötta.

– Det personliga mötet med bussföraren är ofta helt avgörande för hur nöjd resenären är och vi har verkligen fantastiska förare, säger Christel Grip.

Resenärerna sätter också allt högre betyg på bekvämligheten ombord. Betyget har höjts i takt med att bussföretaget  har förnyat sin busspark de senaste två åren. Snittåldern på bussarna har därmed sänkts från 4,5 till 3,8 år och benutrymmet har ökat med 20 procent.

Nästa leverans av nya bussar till Swebus kommer den här månaden.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)