Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största bussresemässan krymper kraftigt

Eurppas största buss- och gruppresemässa backar kraftigt. Bild: Ulo Maasing.

Eurppas största buss- och gruppresemässa backar kraftigt. Bild: Ulo Maasing.

Europas största buss- och gruppresemässa, RDA-mässan i Köln, öppnade på tisdagen med betydligt färre utställare än i fjol. Omkring 700 utställare från 40 länder fanns på plats. Det innebär att antalet utställare sedan i fjol har minskat med omkring 20 procent då utställarna var cirka 900 till antalet. Däremot är antalet nya utställare fler än i fjol och uppgår till 77.

Mycket tyder således på att den mässa som RDA arrangerade i våras i Fredrichshafen har kannibaliserat på huvudmässan. Där hade man omkring 350 utställare från 20 länder.

Bland de utställare som i år har övergett RDA i Köln är flera av de stora busstillverkarna som annars funnits på plats under många år. Av de stora bussleverantörerna är i år endast Daimler Buses (Setra och Mercedes-Benz) samt Volvo på plats, medan Scania, MAN och Van Hool har valt att utebli.

I år har mässan flyttat till andra, ljusare hallar på Kölnmässan och för att i någon mån motverka det krympande antalet utställare har arrangörerna i år tillåtit att även företag som inte är medlemmar i RDA att ställa ut.

Mässan pågår till och med torsdag den 7 juli.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)