Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Eskilstunabussar i hyllning till Kent

En av de elbussar i Eskilstuna som nu hyllar rockbandet Kent. Foto: Transdev.

En av de elbussar i Eskilstuna som nu hyllar rockbandet Kent. Foto: Transdev.

Rockbandet Kent, med rötter i Eskilstuna, är nu ute på slutvändan i sin avskedsturné. Den allra sista spelningen är den 17 december på Tele2 Arena i Stockholm. För att hylla stadens stolthet kommer de två elbussarna som rullar i Eskilstuna stad att spela en bit av Kents låt Kräm (så nära får ingen gå) istället för den vanliga ”ring ring” – tonen som finns på varningssignalen.

Eftersom elbussarna är tystgående är de utrustade med två olika signaler dels en vanlig högljudande tuta, dels en snällare varningstuta som uppmärksammar fotgängare och cyklister på att bussen kommer. Det är den senare signalen som nu har bytts ut mot Kentlåten. Veckorna runt jul blir det traditionsenlig julmusik som sprids i staden.

– Bussarna är en del av staden och vi tycker att det är trevligt att vi genom dem kan uppmärksamma Kent. Det är första gången som vi går ifrån den vanliga signalen. Vi hoppas att Eskilstunaborna uppskattar musiken och att det kan bli ett återkommande inslag, säger Bengt Karlsson affärschef Transdev Eskilstuna

I Eskilstuna samverkar kommunen, Sörmlandstrafiken och Transdev, som är de som kör bussarna, för att utveckla trafiken. Tillsammans ligger de bakom musikinitiativet på Eskilstunas gator.

– De nya signalerna kommer endast att användas vid speciella tillfällen. Större delen av året kommer det att låta som vanligt om elbussarna. Nästa år kommer elbussflottan att utökas med tio nya bussar. Då hoppas vi kunna sprida ordentligt med julstämning, säger Bengt Karlsson.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)