Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu kan sörmlänningarna se sin buss

Sormlandsapp

Nu kan sörmlänningarna se exakt var deras buss befinner sig.

Bussresenärer i Sörmland kan sedan en tid se exakt var deras buss är. Det är Sörmlandstrafiken som har infört funktionen i sin app.  Resenären letar upp sin buss i appen och klickar därefter på kartan för att se exakt var bussen är. Införandet av realtidskarta i appen är en av de förbättringar som Sörmlandstrafiken har genomfört senaste tiden för att resenärer ska få aktuell trafikinformation.

– Vi vet att resenärer vill ha bättre trafikinformation, säger Sörmlandstrafikens kommunikationschef Monica Olsson.

– Att veta när bussen kommer vid en eventuell försening gör det lättare för resenären att planera och framförallt slippa känns sig ovetande. Att informationen finns i appen gör också att resenären inte behöver gå ut till hållplatsen tidigare än nödvändigt.

Under 2016 sattes digitala skärmar upp i bussarna med information om nästkommande hållplatser. I år kommer skärmarna att kompletteras med bytesinformation. I bussarna finns också ljudutrop som talar om vilken hållplats som kommer härnäst.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)