Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scandic tar över åtta hotell – växer med 1700 rum

The Hub Hotel i Stockholm tillhör de hotell som tas över av Scandic. Bild: Scandic.

The Hub Hotel i Stockholm tillhör de hotell som tas över av Scandic. Bild: Scandic.

Hotellkedjan Scandic Hotels växer vidare i Norden sedan man tecknat avtal med fastighetsägarna Pandox och Eiendomsspar om att ta över driften av åtta hotell i Norge, Sverige och Danmark.  Totalt omfattar affären 1708 rum varav 1136 i Norge, 357 i Stockholm och 215 i Köpenhamn.

Sju av de aktuella hotellen ägs av Pandox och ett av Eiendomsspar. Pandox står idag för driften av samtliga hotell. Avtalet innebär också att det nuvarande Scandic Holmenkollen Park Hotel i Oslo ska renoveras.

I affären ingår bland annat det anrika Grand Hotel i Oslo som under de senaste 18 månaderna har genomgått en omfattande renovering.  Hotellet kommer att bli Scandics sjätte signaturhotell i Norden. Bland signaturhotellen finns redan Haymarket by Scandic och Grand Central by Scandic i Stockholm.

Lillehammer Hotell, Meetingpoint Hafjell, Thon Hotel Fagernes och Thon Hotel Sørlandet i Norge ingår även i avtalet liksom Best Western Plus Prince Philip och The Hub Hotel i Stockholm samt First Hotel Copenhagen i Köpenhamn. De kommer snarast möjligt att profileras om för att ingå under Scandics varumärke.

Övertagandet sker utan köpeskilling. Samtliga hotell kommer att vara renoverade, och fastighetsägarna står för merparten av återstående investeringar fram till Scandics övertagande av driften.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)