Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nettbuss mättar äldre

Bussföraren Stefan Jönsson visar en av julmatkassarna. Foto: Nettbuss Bus4You.

Expressbussföretaget Nettbuss Bus4You fortsätter att engagera sig i projekt med socialt ansvarstagande. Inför julen stöder man hjälporganisationen Giving People Senior i deras arbete med att nå ut till behövande seniorhushåll.

Initiativet inleddes med att bolaget skänkte 100 000 kronor till insamlingen av julmatkassar, vilket motsvarar 333 matkassar. Det fortsatta målet är att komma upp i minst 800 matkassar. För att nå detta kommer varje resa som bokas mellan 6-22 december att generera 5 kronor till Giving People Senior.

– Att få äta sig mätt är för oss ingen generationsfråga utan vi tycker att det är en rättighet för alla människor, oavsett ålder. Därför samarbetar vi med stödorganisationen Giving People i deras långsiktiga arbete med att förebygga ekonomisk utsatthet i Sverige. Förra året samlade vi in julmatkassar till barnfamiljer och i år vill vi vara med när hjälpen även når äldre människor genom initativet Giving People Senior, säger Anna-Karin Mooren marknadschef på Nettbuss Travel AB där varumärket Nettbuss Bus4You ingår.

Förra året hade bussbolaget en insamling av julmatkassar i samarbete med Giving People där resultatet blev att 1011 barn fick möjlighet att äta sig mätta på jul. Genom initiativet Giving People Senior är målet att Nettbuss Bus4You samlar in matkassar till minst 800 äldre människor som är i behov av ekonomiskt stöd.

Utöver bidraget från bolaget kommer resenärerna också att vara viktiga i insamlingen. Varje bokning som genomförs på nettbuss.se kommer att generera 5 kronor till insamlingen och varje person som bokar kommer också att kunna välja att skänka en summa ur egen ficka. Insamlingen med möjlighet att skänka ett bidrag kommer att vara tillgängligt genom bokningssystemet från och med 6 december fram till och med den 22 december.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)