Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Bil Sweden

Mattias Bergman, ny vd för Bil Sweden.

Branschorganisationen Bil Sweden har från och med den 1 februari ny vd. Den mångårige vd:n Bertil Moldén går i pension och efterträds av Mattias Bergman. Bil Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar.

Mattias Bergman är civilekonom och har en lång erfarenhet av ledande positioner i näringslivet i Sverige och internationellt. Under många år arbetade han på Exportrådet med svenska företags expansion i Asien. De senaste fem åren har Mattias Bergman varit VD för elbilstillverkaren NEVS samt varit dess representant i BIL Swedens styrelse.

– Fordonsindustrin går igenom en stor förändring just nu både avseende ny teknologi och nya affärsmodeller. Det innebär både affärsmöjligheter och utmaningar för våra medlemmar och oss som branschorganisation. Mattias Bergman tar med sig relevant erfarenhet och nätverk till sin nya roll som VD, säger Magnus Jonsson ordförande i BIL Sweden.

– Jag är stolt över svensk fordonsindustri och att fortsätta arbetet med att möta marknadens nya krav blir en spännande uppgift. Samtidigt som Sverige behöver en konkurrenskraftig fordonsindustri med både tillverkning och utveckling i framkant så måste vi fortsätta arbetet med att göra den svenska marknaden för mobilitetslösningar och transporter attraktiv, säger Mattias Bergman.

Bertil Moldén har varit vd för Bil Sweden i tolv år. Han kommer att fram till i juni att stå till styrelsens och den nye vd:ns förfogande.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)