Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Prisas för IT och uppkopplade bussar

Prisad: Tomas Gabinus, vd för Pilotfish Networks. Foto: Ulo Maasing.

Göteborgsföretaget Pilotfish Networks och elcykelföretaget EcoRide får på måndagen ta emot Göteborgs Companipris 2017. Priset delas ut av Näringslivsgruppen på Göteborg & Co varje år. Pilotfish Networks´ lösningar för uppkopplad kollektivtrafik finns idag i omkring 5 000 fordon i flera länder.

Företaget bildades år 2 000 som en spinoff från Ericsson och har utvecklat system som optimerar och hanterar komplex trådlös datorkommunikation till och från mobila enheter. Deras produkt finns idag i ca 5 000 fordon i flera länder.

– Det är första gången som vi får pris och det känns fantastiskt. Digitalisering och kollektivtrafik befinner sig i en expansionsfas, mellan 2016 och 2017 dubblerade vi vår verksamhet. Det finns en stark efterfrågan i vår bransch och vi kommer fortsätta stärka vår produkt och verksamhet, säger Tomas Gabinus, vd för Pilotfish Networks.

Prisutdelningen sker på måndagskvällen och prisutdelare är kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)