Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lättare ta bussen till tåget

Lättare till och från tåget. Nu kan SJ:s resenärer boka hela sin resa i SJ:s app. Foto: Ulo Maasing.

Från och med tisdagen är det lättare att ta bussen till eller från tåget. Nu kan nämligen resenärerna boka hela sin resa via SJs app. På tisdagen släpptes en funktion i appen som ska göra det överskådligt och enkelt för tågresenärer att välja och köpa en lokal resa till tågets avgångsstation direkt i appen. Den digitala lokaltrafikbiljetten finns sedan i SJ:s app tillsammans med resenärens vanliga tåg- och pendlarbiljetter.

– Nu knyter vi ihop säcken och erbjuder en smidig dörr till dörr-resa i SJs app. Med Anslutningsguiden får resenären enkelt förslag på och påminnelse om vilka smidiga kollektivtrafikalternativ som finns inför och efter tågresan, säger Claes Lindholtz, affärsutvecklingschef på SJ.

Redan i våras släppte SJ den första versionen av funktionen Anslutningsguiden som då erbjöd möjligheten att välja och köpa en lokal anslutande resa från tågets slutstation. Sedan dess har funktionen utvecklats med hjälp av synpunkter och förbättringsförslag från resenärer.

– Anslutningsguiden är ett bra exempel på hur vi arbetar med kunddriven digital utveckling på SJ. Målen är att ha Sveriges nöjdaste kunder och vara långsiktig konkurrenskraftiga, säger Crister Fritzson, SJs vd.

De färdmedel som omfattas av funktionen är buss, båt, pendeltåg, spårvagn och tunnelbana, förutsatt att det finns på aktuell ort och i anslutning till stationen. Anslutningsguiden omfattar alla stationer i Sverige som SJs tåg stannar vid, samt Oslo S station och Trondheim.

Det här är de viktigaste funktionerna i SJ:s Anslutningsguiden:

Påminnelse i appen med information 20 minuter inför avgång: ”Ditt tåg avgår snart från Stockholm C. Behöver du resa dit med kollektivtrafik?”.

Anslutningar med kollektivtrafik, anpassat utifrån aktuell resa med SJ.

Köpa biljett till lokaltrafiken som innebär att du inte behöver ladda ned flera olika appar för att resa med kollektivtrafik i hela Sverige.

Aktuella anslutningar med lokaltrafik visas via Anslutningsguiden för resenärer som har köpt en tågbiljett.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)