Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare buss, dyrare parkering i Kalmar

Kalmar vill locka fler att ta bussen istället för bilen när de pendlar. Foto: L.G.Foto/Wikimewdia commons.

Den första oktober blir det betydligt billigare för pendlare att ta bussen i Kalmar kommun. Samtidigt blir det krångligare och dyrare att pendla med bil till centrala Kalmar. Syftet är att stimulera pendlare att välja andra färdmedel än bilen.

Från och med den 1 oktober kommer Kalmar kommun att ytterligare subventionera 30-dagars resperioder. Det innebär att 30-dagars resperioder Kalmar kommun, kommer att kosta 500 kr oavsett hur många zoner inom kommunen som resan går genom. Idag kostar en 30-dagarsbiljett 730 kronor.

För barn och ungdomar mellan 7 och 19 år liksom för studerande sänks priset för 30-dagarsbiljetten från 550 till 375 kronor.

Det handlar alltså om en betydande prissänkning för frekventa bussresenärer.

Samtidigt införs nya parkeringsregler i kommunen med syfte att underlätta för besökare, samtidigt som kommunen vill öka andelen pendlare som väljer andra resalternativ än bil.

De nya parkeringsreglerna innebär att det bara kommer att vara de som bor i centrala staden och har tillstånd för boendeparkering att köpa 30-dagars P-biljett. Pendlare, däremot, måste köpa dagsbiljett vilket innebär högre parkeringskostnader för dessa.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)