Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Experten Group växer – köper Busskliniken Syd

Experten Group har förvärvat Busskliniken Syd. Tidigare huvudägaren Håkan Jönsson, till vänster, fortsätter som vd och minoritetsägare. Experten Groups koncernchef Erik Hult till höger.

Experten Group Sverige, där Bussexperten och Servicexperten ingår, växer. Från den 1 juli ingår även skånska Busskliniken Syd i Experten Group Sverige. Den tidigare majoritetsägaren och vd:n Håkan Jönsson behåller en mindre aktiepost i företaget. Han stannar också kvar som vd för Busskliniken Syd som han startade 2006.

– Det här är ett steg i bygget av en unik verkstadskedja som fokuserar på de mjuka värdena i verksamheten, där medarbetare och kunder är i fokus, säger Erik Hult, koncernchef för Experten Group.

– Håkan och jag delar samma värderingar. Vi har varit verksamma i bussbranschen hela våra liv och har delat erfarenheter genom åren. Nu var det dags att göra det tillsammans på riktigt. Vi blir starkare tillsammans och står nu redo när busstrafiken börjar rulla igen.

Busskliniken har sin anläggning i Hög, Kävlinge, norr om Lund.

Busskliniken driver buss- och lastbilsverkstad i Hög (Kävlinge) norr om Lund, med ett,läge nära E6:an.

Företaget har totalt 8 anställda och erbjuder service, reparation och reservdelar till tunga fordon.

I Uppsala bygger Bussexperten en ny anläggning. Tillsammans med Mohlins Bussar flyttar man in den 1 oktober.

Kunderna finns i hela Skåne, antigen kommer de till den nybyggda anläggningen i Hög eller så kommer Busskliniken ut och hjäper kunden på plats.

Busskliniken är precis som sitt nya systerbolag, Bussexperten i Spånga, auktoriserad Mercedes- och Setraverkstad. Tillsammans blir de båda företagen den största Omnipluspartnern i Sverige.

Tillsammans med sitt andra systerbolag, Servicexperten Buss & Lastbil i Vallentuna, blir de den största VDL-partnern i landet.

Experten Group Sverige består nu av åtta verkstäder för tunga fordon. I höst öppnar Bussexperten en verkstad i nybyggda lokaler i Uppsala. Totalt har då koncernen 46 verkstadsplatser för tunga fordon, och med de just nu över 65 medarbetarna, ser man fram emot att hjälpa befintliga och nya kunder, framhåller Erik Hult.

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)