Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hård kritik mot regeringen från resebranschen

Didrik von Seth, SRF: Illa att regeringen inte förlänger generella stöd. Foto: SRF.

Finansminister Magdalena Andersson (S) meddelade på fredagen att flera direkta coronastöd till företag, som omsättnings- och omställningsstöd samt det förstärkta stödet till korttidsarbete, fasas ut i efter september. Resebranschföreningen SRF är mycket kritisk till att regeringen inte tänker förlänga de generella stöd som finns nu under pandemin. SRF menar att resandet ännu har långt kvar till återhämtning och att de arbetstillfällen som finns kvar riskerar att gå förlorade. Det tillfälliga förstärkta stödet för korttidsarbete borde gälla till årets slut menar SRF.

– Många branscher visar en stark återhämtning i takt med att restriktionerna lyfts i Sverige. Detta gäller tyvärr inte resebranschen som fortsatt ligger långt efter normala intäktsnivåer. En osäkerhet om länders inreseregler och UD:s avrådan för resor utanför EU gör att resandet ligger under med mer än hälften av det normala, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för resebranschorganisationen SRF.

Resebranschen har drabbats hårt av pandemin med omsättningstapp på upp mot 90 procent. Hälften av alla arbetstillfällen har försvunnit på ett och ett halvt år trots att resebolag varit de flitigaste att utnyttja korttidsstödet.

– När vi nu ser en liten ljusglimt i försäljningen är det viktigt att se till att inte resterande arbetstillfällen äventyras. Det är ytterst vitalt att dessa stöd finns kvar till slutet av året, säger Didrik von Seth.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)