Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gratis vårdbiljetter blir digitala

Länstrafiken Örebro och Folktandvården i REgion Örebro län skapar en ny, digital fribiljett för patienter. Tidigare har tandvårdspatienterna kunnat använda sin kallelse till och från vården för att resa fritt till tandvårdskliniken. Foto: Jessica Jeppsson.

Sedan tidigare har patienter hos Folktandvården i Region Örebro län kunnat resa avgiftsfritt på bussen till och från tandvårdsbesöket. Nu inför Länstrafiken Örebro i samarbete med Folktandvården digitala, kostnadsfria bussbiljetter som ett alternativ. Den digitala vårdbiljetten är ett pilotprojekt i samarbete mellan Folktandvården och Länstrafiken.

Från den 4 november kommer patienter hos två kliniker, Folktandvården Hertig Karl och Folktandvården Kumla, att få erbjudande om den nya vårdbiljetten. I början av 2022 planeras ett brett införande för alla Folktandvården i Region Örebro kliniker.

Bakgrunden är att idag skickas de flesta kallelser till Folktandvårdens patienter genom sms eller digital brevlåda, istället för som tidigare genom brev till hemadressen.

Den digitala vårdbiljetten gör det enklare för patienter som inte fått en papperskallelse i brevlådan, att åka kostnadsfritt till och från sitt besök.
För patienter som inte kan ta emot en digital vårdbiljett fungerar fortfarande papperskallelsen som giltigt färdbevis på bussen till besöket. På vägen hem fungerar kvittot från besöket som färdbevis.

Den digitala biljetten kommer att finnas i länstrafikens app. Patienten får ett sms när vårdbiljetten finns att hämta i appen. Sms:et kommer senast fyra timmar innan patientens bokade besök och biljetten gäller samma dag som besöket. För den som är under 20 år kan också en vårdnadshavare följa med avgiftsfritt på resan.

– Många av våra resenärer upplever det enkelt att resa med appen då det både går att söka tider för sin resa och köpa/förvara sina biljetter. Vi är glada att vi hittat en teknisk lösning för att kunna skicka ut denna typ av vårdbiljett via appen till specifika kontoanvändare, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)