Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt Scandichotell i Helsingborg

Nya Scandic Oceanhamnen i Helsingborg öppnade på måndagen. Foto: Scandic.

Helsingborg fick på måndagen ytterligare ett hotell i och med att Scandic Oceanhamnen öppnade i staden. Hotellet är Scandics andra i Helsingborg och har 184 rum fördelat på 13 våningar med relaxavdelning och takterrass.

Det nya hotellet ligger längst ut på piren i Helsingborg, omgivet av en snabbväxande bostads- och kontorsmiljö, endast ett par minuter från stadskärnan. Bredvid hotellet anlöper och avgår de elektrifierade färjorna mellan Helsingborg och Helsingør.

Genom Scandic Oceanhamnen kommer Scandic att ha totalt 424 hotellrum i Helsingborg.

Det 55,5 meter höga hotellet har tretton våningar, 184 rum och 480 bäddar. Hotellet är såväl Svanenmärkt som certifierat som Miljöbyggnad Guld. Svanenmärkningen innebär bland annat att hotellet använder miljömärkta produkter och kemikalier och 100% förnybar el, inte har engångsförpackningar, har reducerad vattenanvändning, samt ett mat & dryckeserbjudande med hållbarhet i fokus.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)