Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt i trafiken Sverige – Finland: Finnlines andra hybridfartyg levererat

I februari nästa år sätter Finnlines in ytterligare ett ropaxfartyg, Finncanopus, i trafiken mellan Kapellskär och Nådendal. Foto: Finnlines.

Rederiet Finnlines tog på tisdagen emot det andra av sina två nya ropaxfartyg i Superstarklassen. Nya Finncanopus kan ta upp till 1 100 passagerare och har 323 hytter. Liksom systerfartyget Finnsirius ska nykomlingen sättas in på rutten Kapellskär – Långnäs – Nådendal.

Överlämningen till rederiet ägde rum vid en ceremoni på det kinesiska varvet China Merchants Jinling i Weihai. Hemresan väntas ta sex till sju veckor eftersom Finncanopus kommer att vara nästan fullastad med frakt och anlöpa flera hamnar innan fartyget når Östersjön. Trafiken mellan Finland och Sverige är planerad att inledas i februari 2024.

I mitten av september satte Finnlines in det första av rederiets nya ropaxfartyg, systerfartyget Finnsirius, på rutten Nådendal – Långskär– Kapellskär.

De båda nya ropaxfartygen är en del av Finnlines gröna investeringsprogram om 500 miljoner euro (5,6 miljarder kronor) som nu har slutförts. Programmet omfattar två hybridfartyg för frakt- och passagerartrafik och tre hybridfartyg för last.

– När Finncanopus sätts i trafik kommer det nuvarande mindre ropax-fartyget att flyttas över till vår rutt mellan Sverige och Tyskland. På så sätt kan vi förbättra våra tjänster på ytterligare en viktig sjöförbindelse, säger linjechefen Antonio Raimo,

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)