Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Birka lämnar paradiset

Bussarna är kvar när Birka lämnar paradiset. Foto: Ulo Maasing.

Birka Cruises kastar ut paradiset och tar in skärgården i stället. Efter två veckors uppehåll återupptar Birka Cruises fartyg på tisdagen trafiken och ombord kommer passagerarna att mötas av en hel del förändringar. Hytter och konferensrum har renoverats och Birkas nya logotype pryder fartygets utsida. Fartyget heter nu också enbart Birka, inte Birka Paradise.

Birka har också tagit fram en helt ny hyttkategori. Det är nybyggda utsideshytter som fått namnet Kvalité Dubbel, med stora fönster, platt-tv och mindre dubbelsäng. Inför nypremiären har även lyxhytter och samtliga konferensrum renoverats och fått en ny design.

– Vi har jobbat en längre tid med ett profileringsarbete där vi vill lämna paradisanspelningarna för att ta avstamp i vår egen skärgårdsmiljö. Vi tonar ner paradiset ombord och efter önskemål från kunderna inför vi en helt ny hyttkategori. Givetvis kommer spa- och pooldäck med det varma solljuset finnas kvar, säger Sandra Miller Kinge, Marknads- och Kommunikationschef på Birka Cruises.

Birka Cruises inför i samband med nypremiären gästartister varje onsdag, ”lill-lördag”, där Charlotte Perrelli blir först ut 23/1 och följs av Timotej, Jan Johansen, Nanne Grönwall, Sanna Nielsen och Pernilla Wahlgren m fl.

Birka har ett omfattande nät av egna anslutningsbussar från ett 80-tal orter, med hållplatser från Jönköping i söder till Karlstad och Mora i väster samt Sundsvall i norr.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)