Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljöstrid om bussar till Friends Arena

Råstasjön i Solna. Friends Arena ligger omedelbart norr om bangården, längst upp i bild. Den omstridda parkeringen för 50 bussar med tillhörande vändplan är tänkt att ligga på Sjövägen, alltså den väg som syns nederst på bilden. Foto: Jan Anali/Creative Commons.

Tillgängligheten för bussar till nationalarenan Friends Arena i Solna har fått hård kritik från bussbranschen. Nu vill Solna stad ordna nya uppställningsplatser för besökande turistbussar – men planerna möts av häftigt motstånd från en del Solnabor. En del av platserna är tänkta att ligga intill Råstasjön i Solna, ett känsligt naturområde.

Ingrid Gyllfors, stadsbyggnadschef i Solna säger till SvT:s regionala nyhetsprogram ABC att det kan komma upp till 400 bussar till ett evenemang på Friends Arena.

– Då måste vi hitta platser som är så bra som möjligt.

Inför fotbollsmatchen Sverige – England i december fick bussresenärer gå upp till två kilometer från bussen för att komma till den nya nationalarenan. Nu planerar Solna upp till 300 uppställningsplatser för bussar runt om i kommunen. 50 av dessa kommer att ligga på Sjövägen intill Råstasjön där också en vändplan planeras.

Placeringen är relativt nära Friends Arena men många är nu oroliga för hur miljön i grönområdet kommer att påverkas.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)