Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nilsbuss tar över Ramkvillabuss från People Travel Group

I sommar är det slutkört med linjetrafik i Kronoberg för Ramkvillabuss. Det är en del av bakgrunden till att People Travel Group nu säljer företaget till Nilsbuss. Foto: Ulo Maasing.

Veoliaägda People Travel Group säljer Ramkvillabuss´ fastigheter och reseverksamhet till likaledes småländska Nilsbuss. Verksamheten övergår i Nilsbuss regi från 1 februari 2013. Linjetrafikverksamheten som Ramkvillabuss idag bedriver kommer att fortsätta som tidigare och köras i People Travel Groups regi fram tills den upphör den 15 juni.

Nilsbuss förvärvar i och med affären även varumärket Ramkvillabuss, och verksamheten kommer även fortsättningsvis att bedrivas under detta namn. Den personal som arbetar med försäljning av beställningstrafik och med reseproduktion följer med i förvärvet.

Anledningen till att People Travel Group gör sig av med Ramkvillabuss är dels att Ramkvillabuss i den senaste upphandlingen i Kronobergs län förlorade större delen av linjetrafiken, dels att även Veolia Transport förlorade stadstrafiken i Växjö. Sammantaget gör detta att Veolia bedömer att närvaron i Småland blir alltför liten.

– Detta är den bästa långsiktiga lösningen för Ramkvillabuss och dess anställda. Genom försäljningen till Nilsbuss finns det stora möjligheter till utveckling av rese- och beställningstrafiksverksamheten, säger Christer Litzell, vd på People Travel Group.

– Förvärvet av Ramkvillabuss utökar och kompletterar vårt geografiska upptagningsområde såväl som tillför både resurser och kompetens om researrangemang. Nu kan vi dessutom både tvätta och serva våra bussar i Växjö, säger Anders Fransson, VD och ägare av Nilsbuss.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)