Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Poppis undervattensvärld fyller 20

Bläckfisk på Havets Hus i Lysekil. Foto: Havets Hus.

Havets Hus i Lysekil är med sina 80 000 besökare årligen ett av de populäraste besöksmålen i Bohuslän. I år fyller Havets Hus 20 år och passar på att fira jubileet med ett nytt akvarium som ska göra anläggningen ännu intressantare att besöka.

Redan den 9 februari invigs årets utställning som handlar om burfiske i allmänhet och torskbursfiske i synnerhet. Därefter är akvariet öppet dagligen tom 3 november. Året runt har man dock öppet på helgerna.

Årets utställning är ett resultat av ett samarbete mellan Havets Hus och Carapax AB som just nu genomför ett EU-projekt med att ta fram sälsäkra torskburar som ska ge en lönsam och ekologisk hållbart näring för kustfiskare. Utställningen vänder sig i första hand till barn men även vuxna kommer att hitta mycket att upptäcka.

Ett helt nytt akvarium kommer att invigas under våren.

Under första veckan i juni infaller en jubileumsvecka med flera spännande aktiviteter. På födelsedagen den 4 juni genomför man ett hajsläpp dvs återinplanters småfläckig rödhaj.

Havets Hus är ett av Bohusläns populäraste besöksmål. Närmare 80 000 besökare årligen får stifta bekantskap med över 100 arter, från småfläckig rödhaj till död mans hand. Alla hemmahörande eller på besök i Västerhavet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)