Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordmånga utländska utställare på krympande Matka

Den finska resmässan Matka i Helsigfors öppnade på torsdagen. Foto: Finnexpo.

Sedan den norska resmässan Reiseliv lagts ner är finska Matka starten för vårens mässrace i resebranschen. Mässan, som öppnade på torsdagen, kan räkna in utställare från 80 länder, vilket är nytt rekord.

De nya utställarn är avlägsna destinatioenr av måttligt intresse för bussresearrangörer, bortsett från Serbien och Danmark som i år återkommer till mässan. I övrigt finns bland de nya länder som Sudan, Botswna, Sydafrika och Marocko.

Antlalet utställare totalt fortsätter att minska och är i år knappt 1100. Den krymnpande trenden sedan flera år håller alltså i sig.

Bland de mer intressanta montrarna på mässan är den där Finlands av UNESCO klassade världsarv presenteras. Bland dessa finns fästningen Suomenlinna, gamla Rauma och den gamla kyrkan i Petäjävesi, liksom skärgården i Kvarken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)