Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Var femte buss försvinner när Kramfors sparar

Kramfors kommun i Västernorrland planerar mycket kraftiga nerskärningar i busstrafiken i höst. Mer än var femte busstur i kommunen kommer att försvinna från augusti. Kommunen motiverar nerskärningarna med att kollektivtrafiken under året drabbas av kraftiga kostnadsökningar, samtidigt som kommunen har fått ta över trafik som landstinget tidigare svarade för.

I första hand görs nerskärningarna på kvällar, helger samt mitt på dagen på vardagarna.

– Vi tvingas till detta på grund av den mycket stora kostnadsökning för kollektivtrafiken som det ser ut enligt prognosen för 2013. Och kommunen ser inte något alternativ om det inte ska drabba annan verksamhet, konstaterar Micael Melander(S), kommunstyrelsens ordförande i Kramfors.

På fem linjer i Kramfors som idag trafikeras med 190 turer i veckan skärs trafiken ner med 41 turer.

Även landstinget planerar att genom Din Tur ställa in en del turer som trafikeras inom Kramfors kommun.  Det gäller linje 90: Härnösand – Kramfors – Sollefteå samt linje 10, Härnösand – Örnsköldsvik. Omfattningen på de nerdragningarna är ännu inte fastställd.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)