Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

45000 tog bussen för att söka jobb

Under januari gjordes det omkring 45000 gratis bussresor av arbetslösa för att söka jobb i Storbritannien. Det blev resultatet av en kampanj som vi tidigare skrivit om från ett antal brittiska bussföretag, Bus for Jobs, för att underlätta för arbetslösa att komma ut på arbetsmarknaden. Bussbolagen erbjöd arbetslösa fria resor för att personligen kunna möta tänkbara arbetsgivare.

Bakom satsningen stod Greener Journeys, ett ambitiöst och annorlunda projekt från brittiska bussföretag och andra intressenter för att lyfta bussens ställning i landet och få människor att byta bilresor mot bussresor.

Kampanjen Bus for Jobs blev särskilt populär i nordöstra England.

– Kampanjen har ökat människors medvetenhet om den lokala busstrafikens betydelse. Likaså har politiker och media blivit medvetna om hur viktig bussen är i ett bredare sammanhang, förklarar Claire Haigh på Greener Journeys.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)