Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny styrelse i fördubblingsbolaget

Samtrafikens styrelseordförande har nu även gått in i X2B:s styrelse.

X2AB, det omdiskuterade och av många ifrågasatta ”fördubblingsbolaget” valde vid en extra bolagsstämma  på onsdagen en ny styrelse. Styrelsen består av företrädare för några av de största aktörerna i kollektivtrafikbranschen medan mindre företag helt lyser med sin frånvaro.

En av de nyvalda ledamöterna är Peter Örn som också är styrelseordförande i Samtrafiken AB. Därmed har en personalunion skapats mellan Samtrafiken och X2AB.

Förutom av Peter Örn, som extern ledamot, består X2AB:s styrelse av Anders Lindström, vd för Storstockholms Lokaltrafik (SL), Lars Backström, vd för Västtrafik, Lars Bull, vd för Värmlandstrafik, Jan Bosaeus, vd Nobina, Magnus Åkerhielm, vd Keolis, Jan Ekenstedt, styrelseledamot i Fågelviksgruppen (bl a Taxi Kurir) samt Charlotte Wäreborn Schultz, vd för såväl X2AB som för Svensk Kollektivtrafik. Hon är också ordförande i styrelsen.

Enligt X2AB:s egen, dagsaktuella presentatiopn hade man den 1 september sex ägare: Nobiona, Keolis, Fågelviksgruppen, Taxi Stockholm, Värmlandstrafik och SL.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)