Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Berlin svenskarnas nya favoritresmål

Gendarmenmarkt i Berlin. Stadens popularitet ökar snabbt bland svenskarna. Foto: Ulo Maasing.

Berlin håller på att bli svenskarnas nya favoritresmål. Det gäller inte minst bussturister, eftersom staden är ett mycket populärt bussresemål. Förra året besöktes den tyska huvudstaden av 155000 svenskar. Det är en ökning på hela 21,6 procent, jämfört med året innan.

Julshoppingen i Berlin tycks locka. I december förra året besökte 29,1 procent fler svenskar staden än i december 2011.

Men svenskarna kommer inte bara i allt större antal till Berlin. De stannar också längre under sina besök, i genomsnitt 2,5 nätter. Totalt stod svenska besökare för 384 000 gästnätter i staden under förra året, en ökning med 23,7 procent.

Det gör Sverige till en av de snabbast växande marknaderna för turistnäringen i Berlin. När det gäller antalet övernattningar hamnar Sverige på en niondeplats av alla världens länder.

Staden har nu positionerat sig som en av de starkaste turistmagneterna i Europa och intar nu en tredjeplats bland de europeiska destinationerna. Trots krisen i eurozonen har turismen till Berlin fortsatt att utvecklas starkt. De internationella besökarna ökade med 13,5 procent till fyra miljoner och de utländska övernattningarna ökade med 14,5 procent till 10,6 miljoner övernattningar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)