Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt oro kring Arriva – facket säger upp samarbetsavtal

Turerna kring buss- och tågföretaget Arriva fortsätter. På onsdagen sa fackförbundet Kommunal upp samverkansavtalet med företaget. Facket anklagar enligt Dagens Nyheter Arriva för att skrämma personalen, något som Arriva tillbakavisar.

Kommuneal kallar enligt DN genom sin enhetschef för arbetsrätt och kollektivavtal, Johan Ingelskog, Arrivas sätt att agera mot sina anställda för “management by fear”.

– Arriva gör detta systematiskt och våra medlemmar är rädda när vi talar med dem och, det finns ett mönster i företagets sätt att agera, säger Johan Ingelskog  till tidningen som uppger att Ingelskog har varit i kontakt med ett stort antal arbetsplater runt om landet.

Till DN säger Ingelskog att samverkansavtalet mellan Arriva och facket på många håll inte har fungerat tillfredsställande.

– De frågor som medlemmarna vill ta upp tas inte på allvar utan det är arbetsgivarens frågor som ges hög prioritet. En del av våra medlemmar upplever sig förföljda och trakasserade.

Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius säger till DN att han inte känner igen situationen på företaget i Kommunals kritik som han anser vara svepande.

På onsdagen gick Arriva via sin hemsida ut med den här sammanfattningen av läget i trafiken:

”Vi ser att vi fortfarande har problem med punktlighet och inställda turer i flera områden i Norrort även om situationen har förbättrats något. Den stora trafikförbättringen väntas i början av mars.”

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)